RWO Waasland Regionaal Welzijnsoverleg zorg in goede banen
U bent nu hier: Home - Samenwerking - Preventie Uithuiszetting

Intergemeentelijke samenwerking Preventie Uithuiszetting

 

Doelstelling

Deze intergemeentelijke samenwerking beoogt de maximale uitbouw van een preventieve aanpak inzake uithuiszetting. Dat betekent dat we streven naar een volledig aanbod op het continuüm van preventieve woonbegeleiding tot curatieve bemoeizorg binnen de betrokken gemeenten.

 

Tevens wil dit samenwerkingsverband een intergemeentelijk woonbeleid realiseren dat oog heeft voor de meest kwetsbare huurders op de sociale en private huisvestingsmarkt.

 

 

Samenstelling

In een eerste fase beperkt dit samenwerkingsverband zich tot drie gemeente uit de regio Waasland: Beveren, Kruibeke en Temse.

Naast de OCMW's en de sociale huisvesingsmaatschappijen uit de drie betrokken gemeenten, zijn ook het CAW en het project Bemoeizorg Beveren actieve partners in de realisatie van het zogcontinuüm.

 

 

Resultaten

Op 9 december 2015 vond het presentatiemoment ‘Hoe uithuiszetting vermijden’ plaats. Verschillende partners uit de gemeenten Beveren, Temse en Kruibeke ontwikkelden, met de  steun van de provincie Oost-Vlaanderen, een integraal woon-zorgcontinuüm dat verschillende woonbegeleidingsvormen aanbiedt aan sociale huurders. Op deze manier wil men uithuiszetting voorkomen.

Vanaf 1 januari 2016 werd bemoeizorg via een intergemeentelijke samenwerking in Beveren, Temse en Kruibeke structureel verankerd.

 

Voor meer info: