RWO Waasland Regionaal Welzijnsoverleg zorg in goede banen
U bent nu hier: Home - Samenwerking - Jeugd

 

Netwerkoverleg Jeugdhulp Waas en Dender

Doelstelling
Het Netwerkoverleg Jeugdhulp Waas en Dender heeft reeds een lange geschiedenis. Het idee was en is om regionale ontwikkelingen prominent op de agenda te zetten en het mogelijk te maken om acties uit te werken en te ontplooien, dit vanuit een samenwerking met de verschillende actoren, die actief werken rond jongeren.

 

De opdracht van het netwerk is enerzijds initiatieven van onderuit krachtiger te maken en deze te vertalen naar het beleid, IROJ (Intersectoraal Regionaal Overleg Jeugdhulp). Anderzijds zal het netwerk vanuit actiepunten het beleid (bv. Plan 2.0) vertalen, uitwerken en uitrollen naar alle voorzieningen en diensten in de regio.

 

Samenstelling
Het Netwerkoverleg Jeugdhulp Waas en Dender is samengesteld uit vertegenwoordigers uit de 6 sectoren, vervat binnen de Integrale Jeugdhulp (AWW, BJB, CGG, CLB, K&G, VAPH). Het wordt ondersteund door RWO Waasland & Dendermonde.

 

Planning
Het netwerkoverleg komt minimaal 4 keer per jaar samen. Bij uitbreidingsbeleid kan een extra overleg ingeroepen worden. Het netwerkoverleg werkt daarnaast met ad hoc groepjes om bepaalde thema’s uit te werken.

 

Meer info
U kunt met vragen terecht bij:

 

Voorzitter Netwerkoverleg: David Van Steenbergen
RWO Dendermonde: Marleen Stautemas
RWO Waasland: Ann Dewulf 

 WASO

Doelstelling
Het WASO is oorspronkelijk opgericht als regionaal overlegplatform van jeugdconsulenten. Het brengt op de eerste plaats de jeugddiensten van het Waasland samen om regionale noden te bespreken. Het overleg bestaat telkens uit een thematische sessie in de voormiddag en een vergadering in de namiddag. Het WASO focust zich daarnaast op het organiseren van jeugd- en schepenbijeenkomsten, het uitvoeren van projecten, introductie geven aan nieuwe jeugdambtenaren…

 

Samenstelling
Het WASO is samengesteld uit jeugdconsulenten uit Sint-Niklaas, Beveren, Lokeren, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Temse, Zwijndrecht, Moerbeke, Waasmunster en Kruibeke. Er is, voorlopig nog, ondersteuning vanuit de provincie Oost-Vlaanderen. Het WASO is ingebed binnen Interwaas en kan sinds 2016 ook rekenen op de ondersteuning vanuit het RWO Waasland.

 

Planning
 Het WASO overleg komt 3  keer per jaar samen.

 

Meer info
U kunt met vragen terecht bij:

 

Voorzitter WASO: Kristof De Witte