RWO Waasland Regionaal Welzijnsoverleg zorg in goede banen
U bent nu hier: Home - Krachtgericht Waas en Dender (1G1P) - Hoe aanmelden bij de RTJ?

 

 

 

HOE AANMELDEN BIJ DE RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE JEUGDHULP? 

 

 

 

Wanneer je als hulpverlener/professional binnen het samenwerkingsverband (zie lijst partners) vaststelt samen met het gezin, dat het gezin behoefte heeft aan Rechtstreeks Toegankelijke Jeugdhulp maak je met het gezin een gezinsplan op om tot een goede vraagverheldering te komen. Er is een vast sjabloon van het gezinsplan met handleiding ontwikkeld. Deze documenten kunnen hier gedownload worden.  

In de toekomst zal er een registratie moeten gebeuren in het monitoringsysteem van de overheid. Dit is nog niet voorhanden. 

 

Wanneer je behoefte hebt aan ondersteuning bij de vraagverheldering en opmaak van het gezinsplan kan je contact opnemen met één van de lokale steunpunten. Meer info vindt u hier

 

Nadat een gezinsplan met het gezin en het netwerk opgemaakt is en duidelijk is welke specifieke hulp er nodig is, kan rechtstreeks aangemeld worden bij de betreffende organisatie die de hulp aanbiedt.


Rechtstreeks Toegankelijke Jeugdhulp kan met het gezinsplan aangevraagd worden bij de volgende partners:

 

Hulpverleners die behoefte hebben aan ondersteuning in gezinnen met een migratie-achtergrond kunnen voor coaching en consult terecht bij het Ondersteuningsteam Allochtonen (OTA).

 

Er is het engagement bij deze en alle partners om binnen de maand na aanmelding  samen te komen en ondersteuning te bieden aan gezinnen.  

 

Wanneer je als hulpverlener niet betrokken bent in het samenwerkingverband, maar het gezin woont in de pilootregio, kan je rechtstreeks contact opnemen met één van de partners van het samenwerkingsverband, die dan op hun beurt met het gezin a.d.h.v. het gezinsplan tot een goede vraagverheldering komen. 

 

In onderstaand stroomdiagram staat deze procesgang weergegeven: