RWO Waasland Regionaal Welzijnsoverleg zorg in goede banen
U bent nu hier: Home - Informatieverspreiding - Sociale kaart

De Sociale Kaart

De sociale kaart biedt een overzicht van alle organisaties, diensten en voorzieningen in diverse sectoren zoals algemeen welzijnswerk, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg, armoede... Het is dé doorverwijssite voor elke hulpverlener. Maar ook elke burger met een hulpvraag kan via de sociale kaart ontdekken bij welke organisatie hij/zij terecht kan.

 

www.desocialekaart.be is een officiële website van de Vlaamse overheid, uitgegeven door het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

De sociale kaart is ​ontstaan als een initiatief van de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van Brussel. Ze werkten sinds 2001 samen aan één sociale kaart die gratis digitaal toegankelijk is.


Het RWO Waasland ondersteunt de Provincie Oost-Vlaanderen in deze opdracht met betrekking tot de sociale kaart in de regio Waasland. Het stimuleert en ondersteunt regionaal de actualisering van de Wase organisatiefiches in de sociale kaart. De Wase sociale kaart telt meer dan 900  unieke fiches.

 

 

Een vlotte en correcte doorverwijzing staat of valt met correcte informatie over jouw dienst, organisatie of voorziening.

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Aanbod of doelgroep bijgestuurd? Pas dan jouw fiche aan op www.desocialekaart.be, het dagelijkse werkinstrument van elke hulpverlener en doorverwijzer.

 

Hoe meld je wijzigingen?