RWO Waasland Regionaal Welzijnsoverleg zorg in goede banen
U bent nu hier: Home - Krachtgericht Waas en Dender (1G1P) - Aanmelden bij de Rechtstreeks Toegankelijke Jeugdhulp

 

 

 

 

 

 

 

 

HOE AANMELDEN BIJ DE RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE JEUGDHULP? 

 

 

Een overzicht hoe aan te melden

 

 

Situatie 1: De vraagverheldering naar Rechtstreeks Toegankelijke Jeugdhulp is duidelijk en je weet als aanmelder waar je hiervoor terecht kan.  

 

Professionals, hulpverleners en gezinnen kunnen zich in dit geval rechtstreeks richten tot de organisaties Rechtstreeks Toegankelijke Jeugdhulp in onze regio. 

De contactgegevens van de organisaties RTJH vind je via deze link.   

 

De organisaties Rechtstreeks Toegankelijke Jeugdhulp zullen het gezin en voor het gezin belangrijke betrokkenen binnen de maand met een gesprek onthalen en wordt samen met gezin, de aanmelder en eventuele andere betrokkenen een gezinsplan opgemaakt. Op dat moment wordt samen gesproken welke gepaste ondersteuning op korte termijn kan starten voor het gezin vanuit het samenwerkingsverband.
 

Situatie 2: De vraagverheldering naar Rechtstreeks Toegankelijke Jeugdhulp is niet duidelijk en/of het is onduidelijk welk ondersteuningsaanbod het meest passend is voor het gezin.  

 

Wanneer de vraagverheldering of het geschikte ondersteuningsaanbod nog onvoldoende duidelijk zijn, kan je contact opnemen met een van de gezinsplancoaches

 

Situatie 3: Je wil aanmelden bij de eerstelijnspsychologen.

 

Meer info met de contactgegevens van de eerstelijnspsychologen vind je hier

 

Hulpverleners die behoefte hebben aan ondersteuning in gezinnen met een migratie-achtergrond kunnen voor coaching en consult terecht bij het Ondersteuningsteam Allochtonen (OTA).