RWO Waasland Regionaal Welzijnsoverleg zorg in goede banen
U bent nu hier: Home - Informatieverspreiding

Het Regionaal Welzijnsoverleg informeert hulpverleners en beleidsverantwoordelijken uit de welzijns- en gezondheidssector over actuele initiatieven en evoluties in het regionale welzijnslandschap.

 

We doen dit via verschillende kanalen:

 

Met deze informatieverspreiding willen we een aanzet geven tot gerichte doorverwijzing, samenwerking en zorgafstemming.

 

Aarzel niet om ons te contacteren indien u (één van) deze kanalen wenst te gebruiken om actueel nieuws over uw organisatie of sector voor te stellen!

 


Info- en ontmoetingslunch

Het Regionaal Welzijnsoverleg Waasland organiseert vier maal per jaar een info- en ontmoetingslunch voor welzijnswerkers. Op dit forum wordt telkens een actueel aanbod van een welzijnsorganisatie of -sector voorgesteld. De focus ligt daarbij op praktijkgerichte info. De geplande infolunches worden bekendgemaakt via nieuws.

 

Daarnaast willen we met dit initiatief ook een gelegenheid tot ontmoeting en netwerking creëren.

 

Voorbije edities:

 


De Sociale Kaart

soka

De sociale kaart biedt een overzicht van alle organisaties, diensten en voorzieningen in diverse sectoren zoals algemeen welzijnswerk, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg, armoede... Het is dé doorverwijssite voor elke hulpverlener. Maar ook elke burger met een hulpvraag kan via de sociale kaart ontdekken bij welke organisatie hij/zij terecht kan.

De sociale kaart is een initiatief van de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van Brussel. Ze werken sinds 2001 samen aan één sociale kaart die gratis digitaal toegankelijk is. Het RWO Waasland ondersteunt de Provincie Oost-Vlaanderen in deze opdracht met betrekking tot de sociale kaart in de regio Waasland. Het stimuleert en ondersteunt regionaal de actualisering van de Wase organisatiefiches in de sociale kaart. De Wase sociale kaart telt meer dan 900  unieke fiches.

 

Indien u informatie over uw organisatie wenst toe te voegen of te wijzigen in de sociale kaart, dat kan via www.desocialekaart.be. Heeft u ondersteuning nodig, laat het hier weten.

                                          


Nieuwsrubriek op onze website

Via deze website houden we professionele welzijnswerkers op de hoogte van onze eigen initiatieven én van de verschillende activiteiten en evoluties binnen de regionale welzijnssector.

 

Hebt u - vanuit uw organisatie of sector - actueel nieuws te melden?

Laat het ons weten via ons contactformulier en wij plaatsen het op onze site.

Indien u over bijkomende informatie (uitnodiging, functieomschrijving, folder,...) beschikt, vragen wij u om ons het volledige bericht per e-mail toe te zenden (), met de nodige documenten in bijlage.

 


Digitale nieuwsbrief

Maandelijkse bundelen we de actuele info van het RWO en ook van de Wase welzijnssector in een digitale nieuwsbrief.

 

Meer dan 500 Wase welzijnswerkers en dienstverleners ontvangen nieuwsbrief. Wenst u deze nieuwsbrief ook te ontvangen? Schrijf u in via ons contactformulier en we voegen uw adres toe aan ons mailingbestand!

 


Ad hoc infomomenten 

Indien u actuele informatie wenst te  verspreiden naar een ruime groep welzijnswerkers, en noch de website of de infolunch hieraan tegemoet kunnen komen… dan kunt u een beroep doen op het RWO om in samenspraak een infomoment ‘op maat’ te organiseren.

Zo organiseerde het RWO Waasland in 2016 een netwerkmoment 'Vluchtelingen'.

 

Indien u in gesprek wenst te gaan met welzijnswerkers en/of beleidsverantwoordelijken over een afstemming van het regionale/intersectorale aanbod op het domein van welzijn en gezondheid, dan bestaat de mogelijkheid om een overlegmoment ‘op maat’ te organiseren.

 

Uiteraard nemen we hierin ook zelf initiatief!

 

 

 

 

 

^   terug naar boven

>> terug naar homepage/menu